(Dit heerlijke recept werd ons aangereikt door Martha)

Recept van een cake die we ooit PASSAGECAKE noemden

 
INGREDÏENTEN

6 grote goudrenetten
4 eetlepels kaneel
250 gram havermoutvlokken
500 gram zelfrijzend bakmeel
500 gram bruine suiker
400 gram roomboter
1 ei
250 gram rozijnen

Een bakplaat van ongeveer 45×35 cm. invetten.

BEREIDINGSWIJZE

Appels schillen, klokhuizen verwijderen en appels in stukjes snijden.
Kaneel over de stukjes appel strooien.
Oven voorverwarmen op 180 graden.

In een kom doen: Havermout, bakmeel en de bruine basterdsuiker.
Goed door elkaar mengen.

In steelpan op zacht vuur de boter laten smelten.
Door het droge mengsel roeren, samen met het ei.
¾ deel van het deeg over de bakplaat verspreiden.
Rozijnen erover strooien.
Appels erover verdelen.
Rest van het deeg erover verkruimelen.
Met bolle kant van een lepel het deeg iets aandrukken.
In het midden van de oven schuiven.
Ongeveer 40 minuten gaar laten bakken.

Eet smakelijk!

Laatste Foto’s
IMG_1873-kopie IMG_1865-kopie IMG_1859-kopie IMG_1856-kopie IMG_1853-kopie IMG_1843-kopie