Menu voor 6 personen

GESTOOFDE RIBLAPPEN
Nodig: 1 ½ kg riblappen, 1 winterwortel, 2 uien,
2 eetlepels azijn, 3 laurierblaadjes, 1 flesje bier,
150 gram boter, nootmuskaat, peper en zout

Bereiding:
Pel en snipper de uien; wrijf het vlees in met de kruiden en bak
in ca. 10 minuten bruin; daarna de uien even meebakken.
Haal het vlees uit de pan en voeg bier, azijn en laurierblaadjes
toe en breng dit al roerend aan de kook.
Doe het vlees terug in de pan. Laat dit afgedekt 1 ½ uur stoven.

Schrap intussen de wortel en snij deze in grove stukken.
Voeg dit aan het vlees toe.
Laat dit alles nog 30 minuten nastoven.

AARDAPPELPUREE
Nodig: ongeveer 3 kg aardappelen, nootmuskaat, paneermeel, peper en zout,
geraspte kaas, gedroogde peterselie, maggi.

Bereiding:
De aardappelen gaarkoken en afgieten en met alle kruiden
door elkaar mengen en stampen.
Doe de puree in een ovenschaal en deze bestrooien met
paneermeel en afmaken met de geraspte kaas.
Bak dit in de oven mooi bruin (ong. 1 uur op 160 graden)

STOOFPEERTJES
Nodig: ong. 3 kg. Giezewildemannen;
2 ons gelei-suiker; 3 kaneelstokjes.

Bereiding:
Peren schillen en ong. 3 uur zachtjes koken met
de kaneelstokjes en op het laatst de gelei-suiker toevoegen.
Dit alles zachtjes laten napruttelen tot het geheel iets bindt.
Naar believen warm of koud opdienen.

Laatste Foto’s
IMG_1873-kopie IMG_1865-kopie IMG_1859-kopie IMG_1856-kopie IMG_1853-kopie IMG_1843-kopie