Recept van Bep Bettink:

In 1995 moesten veel mensen uit de Betuwe hun huis verlaten voor het hoge water.
Ook wij hadden 2 mensen 3 weken in huis. We aten dit recept, wat eerst gewoon zuurkoolschotel heette.
Het gerecht kreeg in die weken de naam Rampenplan, want het smaakte onze gasten zo goed, dat het in die 3 weken wel 3 keer werd gegeten. Zo lekker vonden ze het! En wij nu nog!
Rampenplan:
1 pond     zuurkool
4 ons       nasivlees
2             uien
2             paprika’s
1 tablet    vleesbouillon
2 ons       ontbijtspek
2 ons       rijst
½ liter     water

Vlees even aanbraden met de gesneden uien en paprika.
De gewassen rijst in een vuurvaste schotel doen.
Daarna het vlees, de uien en de paprika erbij in.
Hier boven op de gewassen zuurkool (1x gewassen).
Het vleestablet oplossen in een ½  liter kokend water en dit over de schotel gieten.
Dan het ontbijtspek dakpansgewijs er overheen leggen.

Ongeveer 1 uur in de oven op 165 C (hete lucht) of 180 C (elektrisch)
Schaal met deksel erop in de oven zetten.
Het laatste kwartier zonder deksel.

Laatste Foto’s
IMG_1873-kopie IMG_1865-kopie IMG_1859-kopie IMG_1856-kopie IMG_1853-kopie IMG_1843-kopie